Google+

Buscar en KAmeetsRM

Cargando...

viernes, 2 de noviembre de 2007

Spidernethewood. Una tela de araña en mitad del bosque. Una casa invisible. Un laberinto





Spidernethewood
Nîmes, France 2007
Architect: R&Sie(n)- Paris

Creative team: François Roche, Stéphanie Lavaux, Jean Navarro avec Nicolas Green
Creative contractor ; Christian Hubert-Delisle
Key dimensions: indoor 450 m², outdoor labyrinth 2000 m²
Client: Urbain and Elisabeth Souriau
Cost: 0,7 millions €

Text:
Individual housing as a spider net creating clearing of a forest

Scenario:
1) Over density of existing forest plantation (trees will be at the right level in 5 years)
3) Netting and Wrapping the trees with a plastic mesh to dig a labyrinth in the branches
4) Including an Stealth indoor 450 m² building, on two floor, plugged and over connected to this labyrinth by huge sliding glass door (7x3,5 meters)
5) The boundaries inside/outside became blur for a porosity sensation and windy refreshing
6) Life behind the indoor extension of the labyrinth, ‘’as you want’’, under construction

(Información y fotos tomadas de la web de los autores: R&SIE(n)

Publicar un comentario en la entrada