Buscar en KAmeetsRM

martes, 31 de marzo de 2015

Heavenly Water Service Center of International Horticultural Exposition 2014 / HHD_FUN

From the architect. The International Horticultural Exposition 2014 opened in Qingdao on April 25th; the two service centers, “Heavenly Water (Tianshui)” and “Earthy Pond (Dichi)”, are named after the two extant lakes on Baiguo Mountain where the buildings are respectively located. Vía:

House in Q2 / Santiago Viale

Technical Direction: Daniella Beviglia Collaborators: Ana Laura Aquilante, Sebastián Mantese, Sofía Ariño, Sabrina Molinero, Agustina Pezza, Florencia Ruiz, Mauricio Beacon, Mercedes Pazo Structure: Germán Sarboraria Air Conditioning: Ingeniería Global From the architect. Vía:

510 Cabin / Hunter Leggitt Studio

From the architect. In 2011, Hunter Leggitt Studio temporarily relocated from Los Angeles to the high desert near Lake Isabella, CA to design and build a custom, highly crafted, modern cabin. Vía:

House 3 / Coy Yiontis Architects

From the architect. The renovation and addition to this partly 2 storey home was designed to accommodate an extended family of eight on a relatively modest site within a dense urban context. Vía:

Mirage house by Kois Associated Architects to feature rooftop infinity pool

An infinity pool will form the roof of this cavernous house designed by Athens studio Kois Associated Architects for the Greek island of Tinos (+ slideshow). Vía:

Turato Architects raises Gunmo House above the tree canopy

Croatian office Turato Architects designed the three-storey dwelling as a summer home for a couple and their two adult children on the forested island of Krk, which is situated in an inlet of the northern Adriatic Sea. Vía:

Antonin Ziegler creates blackened timber reading room

This blackened plywood box added by architect Antonin Ziegler to one end of a rural home on France's northern coast provides a private library and garage for its inhabitants (+ slideshow). Vía:

lunes, 30 de marzo de 2015

An Old Breton Barn Converted into an Artist Studio / Modal Architecture

From the architect. We’re in a land where minerals are everywhere. Houses have thick walls to protect from the winds blowing from the west however, they are also an obstacle when sunwarmth arrives. Vía:

30,000 shoelaces hang from Melbourne Camper store ceiling

Brazilian architect Marko Brajovic has fixed thousands of bright red shoelaces to the undulating ceiling of this Camper footwear shop in Melbourne (+ slideshow). Vía:

Ernesto Pereira updates a coastal house in rural Portugal

Diagonal slats of timber line the boxy recesses set into the facade of this house in Portugal that has been remodelled by architect Ernesto Pereira (+ slideshow). Vía:

Apartment Refurbishment in Barcelona / Alventosa Morell Arquitectes

Architects: Alventosa Morell Arquitectes Location: Nou Barris, Barcelona, España Architects In Charge: Josep Ma. Alventosa, Marc Alventosa, Xavier Morell Area: 67.0 sqm Year: 2015 Photographs: Adrià Goula Vía:

House Between The Trees / Šebo Lichý architects

From the architect. Steep terrain with three robust chestnut trees, which owners decided to preserve. This is how the property on which a unique family house was to be built looked at the beginning. Vía:

Andrew Maynard’s Tower House looks like a small village

Australian architect Andrew Maynard has doubled the size of a house in Victoria by adding a row of skinny gabled blocks, intended to make the building look like a small village rather than a monolithic block (+ slideshow). Vía:

House and art studio by Alphaville has a diamond-shaped plan

A wooden spine extends beneath the diagonally pitched roof of this diamond-shaped house and artist's studio in Japan (+ slideshow). Kyoto office Alphaville designed the faceted building in Shiga Prefecture as a workspace for a painter and designer, and as a home for the couple and their young son. Vía:

Texugueira House by Contaminar is in a row of three blocks

This house in Portugal is made up of three volumes of different shapes and sizes, with narrow terraces slotted in between. Portuguese studio Contaminar Arquitectos designed the residence for a long narrow plot in Texugueira, a village located north of Leiria. Vía:

domingo, 29 de marzo de 2015

Studio Inches renovates Alpine house to create private gallery

An old house perched at the foot of the Swiss Alps has been converted into a museum and gallery to exhibit the work of a local artist. Architect Matteo Inches was approached by the 80-year-old daughter of late Swiss artist and archaeologist Aldo Crivelli to create the gallery, named MeCri Museum. Vía:

Faceted concrete T fronts house by Nicolás Campodonico

Triangular facets give a folded appearance to the bare concrete facade of this house in Argentina by local architect Nicolás Campodonico (+ movie). Named Casa T&G, the two-storey home is located in the centre of Rosario – a city in the Santa Fe district of Argentina. Vía:

A House / 08023 Architecture + Design + Ideas

From the architect. The aim of this project, at the explicit request of the owners, is to combine modern architecture with recovered elements from other buildings in a harmonious contrast between old and new. The result is an open plan sunny architecture, flooded with light. Vía:

Hidden Locker Rooms / MU Architecture + Ateliers Les Particules

From the architect. Integration within the regional park of the valley of Chevreuse / strong inertia allowed by the landmass / plant-covered roof for the temporization of rainwater / natural lighting in all the rooms. Vía:

comte vollenweider architects designs H16 hangar in france

specializing in business aviation, the cannes-mandelieu airport is a key transport link in the côte d’azur, france. Vía:

arnau estudi d’arquitectura clads spanish restaurant with timber slats

in the catalonian town of olot, local studio arnau estudi d’arquitectura has renovated the interior of a small restaurant using a series of angled timber slats. Vía:

Company Building in Kanagawa / HMAA

From the architect. Company building of a local teaching-materials wholesale company built in Kanagawa-pref Japan. Vía:

reinvents the wheel

British inventor Sam Pearce has created a shock-absorbing wheel for bicycles and wheelchairs that is designed to help users negotiate uneven streets and rough terrain (+ movie). Vía:

Caisse d’Epargne Headquarters / Taillandier Architectes Associés

© Stéphane ChalmeauArchitects: Taillandier Architectes Associés Location: 42 Rue du Languedoc, 31000 Toulouse, France Design Team: Pierre Louis Taillandier, Foued Hammami, Marion Allier, Sabrina Pissot, Mohamed Mezilet, Barbara Soulé, Mathieu Labat, Ginger/BEFS/, Pascal Alibert, Steve Soulier, Vía:

Hadaway House ski chalet features a steep angled roof

This timber-clad ski chalet has a crystalline form designed to "shed snow" from the roof and an elevated living room that optimises views across Canada's Whistler Valley (+ slideshow). Vía: