Buscar en KAmeetsRM

jueves, 17 de diciembre de 2015

Neudorf Sports hall

The Neudorf area of Strasbourg is undergoing a major programme of redevelopment to fill the void that currently separates the city centre from its southern neighbourhoods. Vía:

Cultural Center La Gota - Tobacco Museum / Losada García

From the architect. Cultural Center La Gota is a hybrid building for exhibition spaces that aims to create a new focus of urban centrality in Navalmoral (Cáceres), showcasing the identity of the town. Vía:

Farmhouse Lennik / Studio Farris Architects

From the architect. Studio Farris Architects was commissioned to convert the complex of house and stables of an 18th century farm located in Lennik, a small town in an agricultural area close to Brussels, into a single family house. Vía:

Vietnamese Food Pavilion / MIA Design Studio

From the architect. A space which is conceptualized by MIA Design Studio, bases on Vietnamese traditional folk house to replicate its proportions and dimensions, is transparent and interactive with its surrounding environment. “It is open but close, close but open” Vía:

emmanuelle moureaux presents furla S/S'16 underneath colored canopies

emmanuelle moureaux displays furla’s S/S’16 collection underneath colored tree canopies all images by daisuke shima / nacasa & partners  architect emmanuelle moureaux and furla have continued their collaboration with the presentation of the fashion house’s 2016 spring summer collection h Vía:

Timber fins pattern the ceiling of Ghent extension by Atelier Vens Vanbelle

Columns and struts modelled on tree trunks and branches frame this extension to a home in Ghent, designed by Atelier Vens Vanbelle to feel like a continuation of the garden. Vía:

sábado, 8 de agosto de 2015

RAAAF | Atelier de Lyon: Bunker 599 [the making of]

In a radical way this intervention sheds new light on the Dutch policy on cultural heritage. At the same, it makes people look at their surroundings in a new way. The New Dutch Waterline, a former defence line in the Netherlands, has potential for contemporary functions.Bunker 599 is a pilot project Vía:

martes, 23 de junio de 2015

Guangzhou . Guangdong . China

Primer Premio en el Concurso Internacional para el Museo de la Ciencia de Guangzhou (China). El jurado del concurso internacional para el diseño del nuevo Museo de la Ciencia de Guangzhou ha otorgado el Primer Premio al proyecto presentado por Nieto Sobejano Arquitectos (Madrid-Berlin). Vía:

martes, 9 de junio de 2015

Monolithic marble partition divides Antwerp penthouse

Belgian studio De Meester Vliegen Architecten overhauled an apartment at the top of a building in Antwerp to create a penthouse that also functions as a private office (+ slideshow). The apartment occupies the seventh floor of a 1960s building in central Antwerp. Vía:

Shanghai art museum joins vaulted columns with industrial relic

These new shots by photography duo Hufton + Crow depict the Long Museum West Bund – a contemporary art gallery in Shanghai built around an industrial structure once used for unloading huge quantities of coal (+ slideshow). Vía:

Leth & Gori adds asphalt-covered roof pods to a Danish bungalow

This collection of angular asphalt-clad roof extensions provide elevated sleeping platforms, a study and a pair of funnel-shaped skylights for a home in eastern Denmark. Vía:


Parisian nursery by Samuel Delmas resembles a pile of boxes

This Paris nursery by French architect Samuel Delmas looks like a pile of stacked boxes, featuring a facade of aluminium louvres and colourful enamelled glass (+ slideshow). Vía:

lunes, 8 de junio de 2015

yoonseux forms an immersive experience in atlas sports center

yoonseux forms an immersive experience in atlas sports center all images courtesy of yoonseux architectes the renovation of the ‘atlas sports center’ by paris-based firm yoonseux architectes enables a tactile and immersive experience, forming an immediate relationship between body and mind. Vía:

NAU architecture renovates baths of géronde in switzerland

NAU architecture renovates baths of géronde in switzerland image © roger frei a collaborative design team of NAU architecture and drexler guinand jauslin architects has completed the renovation of a historical outdoor bathing complex in switzerland. Vía:

Casa Desgraz / studio inches architettura

From the architect. Casa Desgraz, which was commissioned by an elderly couple, is located in Solduno, a tranquil town in the canton of Ticino, Switzerland, close to Locarno and the Lago Maggiore. Vía:

martes, 26 de mayo de 2015

Una vivienda con vistas al mar

Guardar foto Hacer una pregunta Compartir Visto en: Decoholic Guardar foto Hacer una pregunta Compartir Visto en: Decoholic Guardar foto Hacer una pregunta Compartir Visto en: Decoholic Guardar foto Hacer una pregunta Compartir Visto en: Decoholic Guardar Vía:

miércoles, 13 de mayo de 2015

Vipp Shelter, un refugio en la naturaleza

La firma nórdica Vipp, especializada en cocinas y baños, ha ideado un sólido refugio de acero, generosamente acristalado. Vía:

Un diamante entre las dunas, de Marc Koehler Architects

Marc Koehler Architects ha diseñado Dune House, una casa escondida entre las dunas de la costa norte de la isla holandesa de Terschelling, en el mar del Norte, donde se mezclan arquitectura y paisaje. Vía:

Kaleidoscope, la mesa psicodélica de André Teoman

El estudio del joven diseñador portugués André Teoman, fundado a finales de 2014 con el promotor empresarial Francisco Lé, presenta la mesa Kaleidoscope, cuya base de vidrio y cristal imita los efectos ópticos, casi psicodélicos, producidos por un caleidoscopio. Vía:

Urban Treehouse, casas árbol urbanas de Baumraum

Un oasis en los alrededores de Berlín (Alemania) es lo que propone Baumraum en Urban Treehouse, un hotel situado en Zehlendorf, un distrito burgués dominado por viviendas unifamiliares y grandes jardines, con una ubicación inmejorable, junto a los lagos de Krumme Lanke y Schlachtensee. Vía:

martes, 31 de marzo de 2015

Heavenly Water Service Center of International Horticultural Exposition 2014 / HHD_FUN

From the architect. The International Horticultural Exposition 2014 opened in Qingdao on April 25th; the two service centers, “Heavenly Water (Tianshui)” and “Earthy Pond (Dichi)”, are named after the two extant lakes on Baiguo Mountain where the buildings are respectively located. Vía:

House in Q2 / Santiago Viale

Technical Direction: Daniella Beviglia Collaborators: Ana Laura Aquilante, Sebastián Mantese, Sofía Ariño, Sabrina Molinero, Agustina Pezza, Florencia Ruiz, Mauricio Beacon, Mercedes Pazo Structure: Germán Sarboraria Air Conditioning: Ingeniería Global From the architect. Vía:

510 Cabin / Hunter Leggitt Studio

From the architect. In 2011, Hunter Leggitt Studio temporarily relocated from Los Angeles to the high desert near Lake Isabella, CA to design and build a custom, highly crafted, modern cabin. Vía:

House 3 / Coy Yiontis Architects

From the architect. The renovation and addition to this partly 2 storey home was designed to accommodate an extended family of eight on a relatively modest site within a dense urban context. Vía:

Mirage house by Kois Associated Architects to feature rooftop infinity pool

An infinity pool will form the roof of this cavernous house designed by Athens studio Kois Associated Architects for the Greek island of Tinos (+ slideshow). Vía:

Turato Architects raises Gunmo House above the tree canopy

Croatian office Turato Architects designed the three-storey dwelling as a summer home for a couple and their two adult children on the forested island of Krk, which is situated in an inlet of the northern Adriatic Sea. Vía:

Antonin Ziegler creates blackened timber reading room

This blackened plywood box added by architect Antonin Ziegler to one end of a rural home on France's northern coast provides a private library and garage for its inhabitants (+ slideshow). Vía:

lunes, 30 de marzo de 2015

An Old Breton Barn Converted into an Artist Studio / Modal Architecture

From the architect. We’re in a land where minerals are everywhere. Houses have thick walls to protect from the winds blowing from the west however, they are also an obstacle when sunwarmth arrives. Vía:

30,000 shoelaces hang from Melbourne Camper store ceiling

Brazilian architect Marko Brajovic has fixed thousands of bright red shoelaces to the undulating ceiling of this Camper footwear shop in Melbourne (+ slideshow). Vía:

Ernesto Pereira updates a coastal house in rural Portugal

Diagonal slats of timber line the boxy recesses set into the facade of this house in Portugal that has been remodelled by architect Ernesto Pereira (+ slideshow). Vía:

Apartment Refurbishment in Barcelona / Alventosa Morell Arquitectes

Architects: Alventosa Morell Arquitectes Location: Nou Barris, Barcelona, España Architects In Charge: Josep Ma. Alventosa, Marc Alventosa, Xavier Morell Area: 67.0 sqm Year: 2015 Photographs: Adrià Goula Vía:

House Between The Trees / Šebo Lichý architects

From the architect. Steep terrain with three robust chestnut trees, which owners decided to preserve. This is how the property on which a unique family house was to be built looked at the beginning. Vía:

Andrew Maynard’s Tower House looks like a small village

Australian architect Andrew Maynard has doubled the size of a house in Victoria by adding a row of skinny gabled blocks, intended to make the building look like a small village rather than a monolithic block (+ slideshow). Vía:

House and art studio by Alphaville has a diamond-shaped plan

A wooden spine extends beneath the diagonally pitched roof of this diamond-shaped house and artist's studio in Japan (+ slideshow). Kyoto office Alphaville designed the faceted building in Shiga Prefecture as a workspace for a painter and designer, and as a home for the couple and their young son. Vía:

Texugueira House by Contaminar is in a row of three blocks

This house in Portugal is made up of three volumes of different shapes and sizes, with narrow terraces slotted in between. Portuguese studio Contaminar Arquitectos designed the residence for a long narrow plot in Texugueira, a village located north of Leiria. Vía:

domingo, 29 de marzo de 2015

Studio Inches renovates Alpine house to create private gallery

An old house perched at the foot of the Swiss Alps has been converted into a museum and gallery to exhibit the work of a local artist. Architect Matteo Inches was approached by the 80-year-old daughter of late Swiss artist and archaeologist Aldo Crivelli to create the gallery, named MeCri Museum. Vía:

Faceted concrete T fronts house by Nicolás Campodonico

Triangular facets give a folded appearance to the bare concrete facade of this house in Argentina by local architect Nicolás Campodonico (+ movie). Named Casa T&G, the two-storey home is located in the centre of Rosario – a city in the Santa Fe district of Argentina. Vía:

A House / 08023 Architecture + Design + Ideas

From the architect. The aim of this project, at the explicit request of the owners, is to combine modern architecture with recovered elements from other buildings in a harmonious contrast between old and new. The result is an open plan sunny architecture, flooded with light. Vía:

Hidden Locker Rooms / MU Architecture + Ateliers Les Particules

From the architect. Integration within the regional park of the valley of Chevreuse / strong inertia allowed by the landmass / plant-covered roof for the temporization of rainwater / natural lighting in all the rooms. Vía:

comte vollenweider architects designs H16 hangar in france

specializing in business aviation, the cannes-mandelieu airport is a key transport link in the côte d’azur, france. Vía:

arnau estudi d’arquitectura clads spanish restaurant with timber slats

in the catalonian town of olot, local studio arnau estudi d’arquitectura has renovated the interior of a small restaurant using a series of angled timber slats. Vía:

Company Building in Kanagawa / HMAA

From the architect. Company building of a local teaching-materials wholesale company built in Kanagawa-pref Japan. Vía:

reinvents the wheel

British inventor Sam Pearce has created a shock-absorbing wheel for bicycles and wheelchairs that is designed to help users negotiate uneven streets and rough terrain (+ movie). Vía:

Caisse d’Epargne Headquarters / Taillandier Architectes Associés

© Stéphane ChalmeauArchitects: Taillandier Architectes Associés Location: 42 Rue du Languedoc, 31000 Toulouse, France Design Team: Pierre Louis Taillandier, Foued Hammami, Marion Allier, Sabrina Pissot, Mohamed Mezilet, Barbara Soulé, Mathieu Labat, Ginger/BEFS/, Pascal Alibert, Steve Soulier, Vía:

Hadaway House ski chalet features a steep angled roof

This timber-clad ski chalet has a crystalline form designed to "shed snow" from the roof and an elevated living room that optimises views across Canada's Whistler Valley (+ slideshow). Vía: